Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Junioreiden purjehdusryhmät 2017

Kisaryhmäläisiä harjoituksissa Poronselällä. T.S.

Uudet juniorit

Uusille junioreille suunnattu opetus alkaa tänä vuonna koulujen päättymisen jälkeen 5.6. Alkeisopetus soveltuu kaikenikäisille tytöille ja pojille. Edellytyksenä on riittävä uimataito (vähintään 50m) ja aito kiinnostus uutta harrastusta kohtaan sekä joustavuutta toimintaan samassa ryhmässä eri ikäisten nuorten kanssa.

Alkeiden opetusta järjestetään 8 iltana ennen Juhannusta, alustavasti aina klo 17:30 alkaen. Harjoitukset pidetään Juurikkasaaressa säästä riippumatta mutta vesille lähdetään vain turvallisella säällä. Huonolla säällä olemme rannalla tai sisällä. Harjoituspäivät v.2017:

  • ma 5.6. ja ti 6.6. Aloitus, veneisiin ja kavereihin tutustumista, perusasioita purjehduksesta ja harjoituksia simulaattorilla
  • 12.6., 13.6., 14.6 ja varapäivä 15.6. Siirrytään harjoittelemaan alkeita vesille (säävaraus)
  • 19.6., 20.6. ja 21.6. Jatketaan purjehduksia vesillä (säävaraus)

Alkeisjakson jälkeen juniori voi osallistua viikkoharjoituksiin ja muihin junioritapahtumiin kauden loppuun asti. Alkeisjakson asioita kerrataan loppukauden aikana, joten ei ole suurta haittaa jos joutuu olemaan poissa joltakin harjoituskerralta. Ja harrastuksen voi aloittaa joskus myöhemmin kesällä. Ota yhteyttä junioripäällikköön tai tule rannalle katsomaan harjoituksia.

"Vanhat" juniorit = aiemmin purjehtineet

Harjoitukset ja ilmoittautumiset nimenhuudon kautta. Kausi pyritään aloittamaan huhtikuun lopulla. Uusi juniori voi osallistua myös näihin alkukauden tapahtumiin, mikäli osaa purjehduksen alkeet ja hallitsee optimisti- tai zoom8 -jollan käytön. Uuden juniorin ilmoittautuminen pitää kuitenkin tehdä ensin em. ennakkoilmoittautumislomakkeella.

Jos olet yli 18-vuotias ja haluat mukaan kevytvenepurjehtijoiden joukkoon, edullisin vaihtoehto on liittyä ensin seuran vuosijäseneksi ja maksamalla sen jälkeen vain kalustomaksu, jos alat aktiivisesti käyttämään jotakin seuran venettä. Satunnaisesta kaluston käytöstä vuosijäseniltä ei peritä maksua. 

Varusteet

Harjoituksissa käytetään pääasiassa seuran veneitä, omaa venettä ei tarvitse harrastuksen alkuvaiheessa. Kaudella 2017 junioreiden käytössä on kaksi optimistijollaa (soveltuu parhaiten 7-15 vuotiaille), kuusi Zoom8-jollaa (10-18 -vuotiaille), yksi laser (yli 12v., ei yläikärajaa) ja pari 2-3 hengen jollaa. Tarvitset aluksi vain omat, oikean kokoiset VENEILYLIIVIT ja lämpimät, tuulta ja kosteutta kestävät vaatteet ja kengät (ei saappaita). Suositeltavia varusteita ovat lisäksi: märkäpuku, vedenkestävät käsineet, aurinkoisella kelillä juomapullo ja aurinkolasit (miel. kelluvat). Ensimmäistä kautta purjehtivilla, alle 15v. junnuilla on harjoituksissa mukana ollessaan kypäräpakko, kypärän saa lainaksi seuralta.

Maksut

Uusien ja "vanhojen" junioreiden koko kauden 2017 maksu on VAIN 180 € ensimmäiseltä alle 18-vuotiaalta juniorilta ja 120 € seuraavilta samaan talouteen kuuluvilta junioreilta. Jos käytät aina omaa venettä harjoituksissa, saat 60 € alennuksen em. hinnoista (kalustomaksun osuus). 

Lisätietoja seuran junioripäälliköltä (Tuomo Korkolainen, p. 050 376 88 83, tuomo.korkolainen(at)jvs.fi).

Tule mukaan purjehtimaan 2017 -esite

Puhtain_purjein vihkonen (SPV), sis. luettavaa ja pohdittavaa lähinnä vanhemmille, ohjaajille ja valmennettaville junioreille. 

Lataa tästä junnutyökirja 2015, Työkirja tullaan lähiaikoina päivittämään ajan tasalle.

Ilmoittaudu Nimenhuudossa

Junioreiden toiminta-, kalusto- ja jäsenmaksut

 
Seuraa JVS:n ajankohtaisia asioita Facebookissa
 

29.03.2015

JVS järjestää aloitteleville junioripurjehtijoille tiiviin, kahdeksan illan alkeisopetuksen touko–kesäkuussa. Tervetuloa purjehdusharrastuksen pariin!

10.05.2014

Tue junioripurjehtijoita tilaamalla Pro Sail -lehti.

18.08.2013

ESF:n (Esbo Segelförening) Saara Tukiainen ja Anton Eklund hallitsivat hienosti Jyväskylän Juurikkasaaressa purjehdittua Zoom 8 -luokan 6. rankingkilpailua viikonloppuna. Tosin Victor Mesterton samasta seurasta ei kaksikosta paljoa jäänyt.


Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama