Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry




Veneiden yhteislasku ja -nosto

Juurikkasaaren satamassa järjestetään toukokuun alkupuolella yhteislasku ja syys-lokakuussa yhteisnosto. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan hyvissä ajoin seuran verkkosivuilla ja toimintakalenterissa. 

Pukki kuntoon 

Yhteislaskun tai -noston aika riittää vain veneen kohtuullisen joutuisaan siirtoon pukilta järveen. Rensselit siis ennakolta kuntoon! Mahdollisista muista nosturipalveluista laskutetaan urakoitsijan perimän tuntitaksan mukainen käytettyyn aikaan perustuva korvaus. 

Yhteisnostossa tärkeintä on pukin kunto: rasvaa säädöt ja laske tassuja reilusti alemmas. Näin säätövaraa riittää eikä vene vahingoitu, vaikka se ei osuisi sentilleen entiselle kohdalle. Irrallisia tai kettingillä toisiinsa liitettyjä venepukkeja ei saa käyttää. 

Nostettavaan veneeseen tarvitaan 10–15 metriä pitkät ohjausköydet kumpaankin päähän. Köyden päässä ei saa olla sakkeleita, hakoja tai solmuja.

Juurikkasaaren satama yhteislasku

Hattiwatti laskeutuu Päijänteeseen. Kuva: Kalle Ahola

  Yhteispelillä se sujuu

Veneiden nosto- ja laskupäivät ovat sataman käyttäjien yhteisiä talkoopäiviä, joten odotamme kaikkia paikalle ja osallistumaan myös alueen siivoamiseen sekä auttamaan muita veneilijöitä. Veneen omistajan tai hänen edustajansa on oltava paikalla tuntia ennen arvioitua oman veneen lasku- tai nostoaikaa.

Sovi etukäteen naapuriveneiden omistajien kanssa avusta puolin ja toisin. Jos apureita ei ole, se vaikuttaa kaikkien aikatauluun. Kun oma veneesi on siirretty, älä kiirehdi huoltotoimiin, vaan auta nostoa odottavia muita veneilijöitä. 

Laskun ja noston hinta sisältää veneen laskun ja traktorin käytön pukin tai trailerin siirtämiseen. Suositus on, että maksut maksetaan etukäteen seuran tilille (ota tosite mukaan), mutta maksaa voi myös käteisellä paikan päällä (ota tasaraha mukaan). Laskupäivänä  on mahdollisuus myös sammuttimen tarkastukseen Juurikkasaaressa. 

 

Talkoot satamassa

Veneiden nostossa ja laskussa tarvitaan talkooapua. Kuva: Vesa T. Lilja. 

Vartiointi hoidetaan talkoilla

Juurikkasaaren aluetta vartioidaan talkoilla veneilykauden ajan. Jokaiselle venepaikan haltijalle osuu 1–2 väijyvuoroa kauden aikana. Lisäksi alueella on tallentava kameravalvonta.  Lisätietoja vartioinnista.

Merkitse pukki ja siivoa jälkesi

Jokaisen veneenomistajan on huolehdittava oman venepukin siirrosta säilytysalueelle sekä venepaikkansa siivoamisesta mieluiten saman tien. Merkitse venepukkiin veneen nimi, rekisteritunnus ja puhelinnumerosi.

Alueen on oltava siistinä ja pukit kesäsäilytysalueella toukokuun loppuun mennessä. Kannaksella ei saa säilyttää kesäaikana pressuja, muita tarvikkeita eikä veneitä.  Ainoastaan käytössä oleville kevytveneille on varattu paikat huoltolaiturin tuntumasta. 

Vakuutus kuntoon – veneen omistaja vastaa nostosta

Muista, että venevakuutuksen on oltava voimassa noston ja laskun aikana. Nosturiurakoitsija vastaa omasta kalustostaan ja sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista, mutta jos esimerkiksi liinat luistavat, on vastuussa veneen omistaja. Seura ei missään tilanteessa korvaa noston tai laskun aikana tapahtuneita vahinkoja. 

Jos peruskatsastukseen kuuluva runkokatsastus on ajankohtainen, sovi veneen vedenalaisten osien tarkastamisesta katsastajan kanssa hyvissä ajoin keväällä ennen veneiden laskua. Peruskatsastus suoritetaan viiden vuoden välein ja aina seuraan liittyville veneille tai veneen vaihtaessa omistajaa. 

 

Talvisäilytys 2019–2020

Juurikan talvisäilytyspaikkojen kartta on saatavissa tästä.

 

Jätteet keräyspisteisiin, tulityöt kielletty

Juurikkasaaren satamassa on järjestetty keräyspisteet sekajätteelle, biojätteille, käräysmetallille, -lasille ja -pahville. Tarkemmat tiedot löytyvät sataman jätehuoltosuunnitelmasta.

Kun huollat venettä satamassa huolehdi ympäristöstä ja vie jäteöljyt, käytetyt akut ja muut vaaralliset jätteet lähimpään keräyspisteeseen.

Kun käsittelet veneen pohjaa, huolehdi siitä että hiontapölyä ei joudu ympäristöön vaan se imuroidaan heti hiottaessa pois tai kerätään esimerkiksi pressun päälle jätteenkeräykseen toimitettavaksi.  

Muistathan, että tulityöt ilman tulityölupaa on kielletty koko satama-alueella. 

 

Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama