Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Ajankohtaista - arkisto

13.08.2013

Lightningien SM-kilpailu kieppuvissa ja kevyissä tuulissa


Säynätsalossa kilpailtiin viime viikonloppuna Lightning-luokan Suomen mestaruuksista. Samppa J. Salminen, Tero Kotimäki ja Antti Kanninen purjehtivat tiukassa kisassa Jyväskylään SM-pronssia.

Perjantaina 9.8.2013 Juurikkasaaren edustalla käynnistyi Lightning-luokan SM-kilpailu mukavassa 4-5 m/s tuulessa. Sääennusteen ukkospuuskat ja runsaammat sateet pysyttelivät poissa, mutta tuuli muutteli suuntaansa koko päivän, joten rataa oli välillä muutettava.

Lightning SM 2013 Jyväskylä

Aktiivisen Lightning-luokan SM-kisat järjestettiin tänä vuonna Pohjois-Päijänteellä. Kuva: Vesa T. Lilja. 

 

Lightning-luokan kilpailuja pitkään hallinneet Kimmo Aromaa Merenkävijöistä Helsingistä ja Samppa Salminen Jyväskylän Veneseurasta hallitsivat shiftit parhaiten, hyvin purjehti myös Jyväskylässä harvemmin nähty Kotkan Pursiseuran Timo Markkanen "Turnipsi"-veneellään. Tuusulanjärven Purjehtijoiden Laura Pesola oli tasaisesti myös koko ajan kärjen tuntumassa.

Toisena kilpailupäivänä lauantaina tuuli oli rauhoittunut, mutta se riitti kuitenkin vesille lähtemiseen. Tuuli kääntyili vielä levottomammin kuin edellisenä päivänä ja rata rakennettiin pariin kertaan ihan kokonaan uusiksi. Tuulettomat "reiät" ja paikoittainen pieni virtaus aiheuttivat kilpailijoille lisäksi päänvaivaa.

Kimmo Aromaa miehistönään Mika Aromaa ja Pekka Bollström purjehtivat tasaisesti nousten joka purjehduksessa kärjen tuntumaan. Myös Tuusulanjärven Purjehtijoiden Niko Lappalainen purjehti hyvin kuten myös Laura Pesola miehistönään Akseli Keskinen ja Sakari Pesola. Laura Pesola on siirtynyt Optimistijollista E-jollaan, mutta Lightning-veneen peräsin tuntui sopivan nuoren ja lahjakkaan purjehtijan kouraan erinomaisesti.

Kun kolmanteen päivään lähdettiin, oli seitsemän purjehdusta suoritettu: perjantaina 4 ja lauantaina 3. Tuuli näytti vielä aamulla varsin toivottomalta, mutta vesille lähdettiin aikataulun mukaisesti. Tuuli virisi, mutta oli kevyttä ja voimakkaat shiftit vaikeuttivat kilpailjoiden suorituksia. Matti Aalto Tuusulanjärven Purjehtijoista oli jo aloituspäivänä napannut "ykkösen " ja jatkoi hyviä otteita ottamalla molemmista purjehduksista voitot. Lahjakkaan venekunnan muutama huonompi sijoitus esti mitaleille nousemisen.

Kimmo Aromaan "Masi VIII" purjehti jäälleen hyvin (sijoitukset 3. ja 4.) ja varmisti siten mestaruuden. Laura Pesolan kipparoima "Burgundy IV" paransi edelleen vauhtia ja kiri kokonaiskilpailussa toiseksi. "Nikea" Samppa Salminen kipparinaan tuli kolmanneksi.

Suomen mestaruus meni siis Merenkävijöiden Kimmo Aromaalle miehistönään Mika Aromaa ja Pekka Bollström. Hopeaa otti Tuusulanjärven Purjehtijoiden Laura Pesola miehistönään Akseli Keskinen ja Sakari Pesola ja pronssit menivät Jyväskylään Samppa Salmiselle ja miehistölleen Tero Kotimäki ja Antti Kanninen.

Kaikki tulokset löytyvät osoitteesta http://bit.ly/Lightning-SM-2013

JVS Nikea Samppa J Salminen

JVS:n Tero Kotimäki (vas.), Antti Kanninen ja Samppa J. Salminen purjehtivat Nikea-veneellään SM-pronssia. Kuva: Vesa T. Lilja

Teksti: Olli Ahonen

Kategoria: Kilpapurjehdus
Kirjoittaja: mika

Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama