Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Ajankohtaista - arkisto

16.12.2013

Veneilykoulutusta kevätkaudella 2014


Jyväskylän kansalaisopistossa on kevätkaudella 2014 tarjolla perinteisten saaristo- ja rannikkomerenkulun kurssien lisäksi kaksi radiokurssia. Sisämaassa harvinaisen veneilijän radiokurssin lisäksi tarjolla on myös avomerilaivurin radiokurssi. 

Saaristomerenkulku

Navigointitaitojen alkeet. Antaa pienveneilijälle varmuutta vesillä liikkumiseen. Merikartta ja sen käyttö, merenkulun turvalaitteet, kompassioppi, paikanmääritys ja merenkulkusäädökset. Valmentaa Suomen Navigaatioliiton valtakunnalliseen tutkintoon.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla/course.asp?tietuenro=9258

Rannikkomerenkulku

Saaristolaivurikurssin suorittaneille. Täydentää navigointia: paikanmääritykset, eksymät, sääoppi, vuoroveden laskeminen, elektroninen navigointi. Hyväksytty tutkinto mahdollistaa kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan saamisen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla/course.asp?tietuenro=9258

Veneilijän radiokurssi

Tavoitteena on kansainvälinen rannikkolaivurin radiotodistus SRC (Short Range Certificate), joka pätevöittää käyttämään mm. rannikko- ja sisävesikäytössä yleistä meri-vhf -radiopuhelinta. Todistus on pakollinen aluksen radiolupaa varten ja lupa tarvitaan meri-vhf -puhelimen asentamiseen. Todistus vaaditaan myös vuokrattaessa meri-vhf -puhelimella varustettu vene. Liikenteen turvallisuusvirasto hyväksyy SRC:n myös kotimaanliikenteen ammattialusten päälliköille. Kurssi sisältää kahden tunnin tutkinnon, josta annetaan palaute.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla/course.asp?tietuenro=9259

Avomerilaivurin radiokurssi

Avomerilaivurin radiokurssin tavoitteena on suorittaa avomerilaivurin radiotodistus LRC (Long Range Certificate). Todistus pätevöittää käyttämään ja pitämään aluksessa MF/HF -radiopuhelinta, joka mahdollistaa pitkät radioyhteydet alukselta maalle ja toisiin aluksiin.

Tutkintovaatimukset perustuvat maailmanlaajuisen merenkulun hätä- ja turvallisuusjärjestelmän vaatimuksiin (GMDSS), jonka oleellinen osa on DSC:n käyttö.

Lyhytaaltoradio eli MF/HF mahdollistaa myös edulliset sähköpostilähetykset, johon perehdytään myös käytännössä. Lähtötietoina edellytetään rannikkolaivurin radiotodistusta (SRC) tai perehtyneisyyttä meri-VHF/DSC perusteisiin. LRC kattaa SRC-pätevyyden. Osallistuminen ei edellytä saaristo- tai rannikkolaivuritutkintoa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla/course.asp?tietuenro=9260

 

 

Kategoria: Koulutus
Kirjoittaja: mika

Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama