Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Ajankohtaista - arkisto

15.04.2015

Veneiden yhteislasku Juurikassa 9.5.2015


Juurikkasaaren sataman yhteislasku järjestetään 9. toukokuuta alkaen kello 8. Nosturi on paikalla jo 7.30 ja nostot alkavat välittömästi kahdeksalta, joten tulkaa ajoissa paikalle. Päivitys 4.5. nostoaikataulu ja pysäköintiohje sekä vartiovuorot.

Urakka aloitetaan nosturin vierestä siten, että nosturikuskilla säilyy aina suora näköyhteys nostettavaan veneeseen eikä veneitä nosteta muiden yli. Paikalla on kaksi nosturia, joten urakka sujuu ripeästi. 

Juurikkasaaren ravintola on auki lauantaina, joten tarjolla on tuttuun tapaan kahvia ja lämmintä ruokaa. 

Nostoaikataulu 9.5.2015

Kello Juhlatalon  nosturi, veneet: Säynätsalon puoleinen nosturi, veneet:
08-09 82 -78,85  54-52, 42-43, 41
09-10 84, 83, 77 - 74 42-35
10-11 73 - 69 34-28
tauko    
11.30-13.00 68 - 60 27 - 20
13 -14 59 -  56, 49, 50 19 - 12
14- 15   11 - 1

Oman veneen ja venepaikan numeron voi tarkastaa talvisäilytyskartasta.

HUOM! Juurikan mastonosturi on huonossa kunnossa emmekä voi taata, että se kestää painavien mastojen nostoa. Sen vuoksi yli 100 kg painavat mastot on siirrettävä omalla kustannuksella esim. autonosturilla. Noston aikana torniin kiipeäminen on ehdottomasti kielletty. Jokainen käyttää mastonosturia omalla vastuullaan. Nosturi uusitaan tulevan kesän aikana. 

Vartiointi

Juurikkasaaren vartionti jatkuu entiseen tapaan koko veneilykauden ajan. Kullekin venekunnalle osuu kauden aikana 1–2 vartiovuoroa. Jos haluat vaihtaa vartiovuoroa, sovi siitä suoraan jonkin muun venepaikan haltijan kanssa. Vartijoiden tukena satama-alueella on myös tallentava kameravalvonta. Mikäli puhelinnumerosi puuttuu vartiovuorolistasta täydennä tietosi jäsenrekisteriin tällä lomakkeella. 

Pysäköinti Juurikantien varteen

Yhteislaskun aikana Juurikantiellä on pysäköintilupa kello 6.30–18.00 välisenä aikana. Autoja saa pysäköidä Juurikasta katsottuna kadun oikeaan reunaan. Pysäköinti on sallittu vain katualueelle, eli älkää jättäkö autoja jalkakäytävälle, nurmikolle tai puistoalueelle.  

Alue siivotaan saman tien

Pukit on siirrettävä lauantain ja sunnuntain kuluessa säilytysalueelle kannaksen eteläpäähän, tätä varten paikalla on lauantaina kello 11 alkaen siirtoapuna traktori. Siivoathan samalla kaikki tavarasi omaan varastoosi – pressut, puutavara, purkit ja purnukat tai muu roju ei kuulu satama-alueelle. Mikäli pukkeja on kannaksella vielä myöhemmin, seura siirtää ne ja laskuttaa omistajaa konetyöstä 60 €.

Lauantaina alkaen kello 11 Juurikassa on myös mahdollisuus tarkastaa sammuttimet. Veneiden käsisammuttimet on tarkastettava vuoden välein. Ensimmäisen tarkastuksen ajankohta määräytyy käsisammuttimen valmistusajankohdasta.

Jos veneesi on pakko jättää kannakselle yhteislaskun jälkeen, pyydä siihen etukäteen lupa satamakapteenilta jari.vekkeli@jvs.fi. Maa-alueella ei saa säilyttää veneitä enää kesäkuun puolella – jos siis et laske venettä, niin järjestä siirto muualle toukokuun kuluessa. Kesäsäilytyspaikkoja voi tiedustella esimerkiksi Säynätsatamasta.

Varustautuminen vesillelaskuun

Jotta lasku sujuisi mukavasti, sovi ennen laskua viereisten veneiden omistajien kanssa yhteistyöstä. Veneissä on oltava merkinnät nostoliinojen turvallisista paikoista – merkitse liinojen paikat tarralla tai tussilla ennen nostoa.

Kiinnitä veneeseen enintään 10–15 metrin pituinen ohjausköysi. Köydessä ei saa olla solmuja, lenkkejä tai sakkeleita – veneet nostetaan puiden yli ja vaarana on köyden jääminen kiinni esim. oksanhaaraan ja lauetessaan köysi voi aiheuttaa vaaran muille veneille ja ihmisille.

Veneen omistaja vastaa nostosta ja ilmoittaa noston ohjaajalle milloin veneen saa nostaa. Omistaja vastaa veneelle laskun aikana mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

Merkitse myös pukkiin omistajan ja veneen nimi sekä puhelinnumero. Tietojen on löydyttävä jokaisesta kannaksella säilytettävästä pukista, nimettömät pukit hävitetään.

Lue myös Juurikkasaaren nostojen ja laskujen yleisohje:

http://www.jvs.fi/juurikkasaaren-satama/yhteislasku-ja-nosto/

Muista runkokatsastus

Muistathan, että Juurikkasaaren satamassa saa säilyttää vain veneitä, joiden turvallisuuskatsatus on hoidettu seuran ohjeiden mukaan. Katsastus on myös edellytys seuran perälipun käytölle sekä Päijänteen pursiseurojen tukikohtien käytölle. 

Jos edellisestä peruskatsastuksesta on kulunut viisi vuotta tai vene on vaihtanut omistajaa sovi runkokatsastuksesta ennen vesillelaskua. Luettelo tänä vuonna runkokatsastettavista veneistä löytyy verkkosivuilta. 

Lisää tietoa veneiden katsastuksesta vuonna 2015

Kategoria: Juurikkasaaren satama
Kirjoittaja: mika

Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama