Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Ajankohtaista - arkisto

01.06.2012

Satamakirjoista uudet painokset


Käyntisatamat-opaskirjat on päivitetty kokonaan tänä keväänä. Kolmiosaiseen sarjaan kuuluvat mm. Kymijoen vesistön kattava Veneilykesä, rannikon Käyntisatamat-Besökshamnar sekä Saimaan Käyntisatamat ja kanavat.  Kirjoissa esiintyvät luokitettujen satamien numerot löytyvät voimassa olevista merikarttoissa.

Käyntisatamakirjat perustuvat yhteistyöhön Suomen purjehdus ja veneilyn venesatamakomitean sekä Liikenneviraston Merikarttaosaston kanssa. 

VeneilykesäKirjat kustantaa jyväskyläläinen Päijätmark, joka on julkaissut satamakirjoja vuodesta 1992 lähtien. Ensin julkaistiin Veneilykesä pelkästään Kymijoen vesistöstä. Vuonna 2000, Merenkulkulaitoksen lopetettua käyntisatamatietojen julkaisemisen, tuli kirjaperheeseen mukaan Käyntisatamat-Besökshamnar käsittäen Suomen rannikot.

Kahta vuotta myöhemmin, vuonna 2002 julkaistiin ensimmäisen kerran Saimaan käyntisatamat ja kanavat -kirja. Kaksi ensin mainittua ilmestyvät edelleen joka vuosi, mutta Saimaan kirja noin neljän vuoden välein.

Tänä vuonna siis julkaistaan monen vuoden tauon jälkeen uusi painos Saimaan käyntisatamat ja kanavat -kirjasta. Kirjassa on päivitetyt tiedot Vuoksen vesistön 396 luokitetusta käyntisatamasta sisältäen kiinnityspaikat ja suojasatamat. Lisäksi kirjassa on seikkaperäiset tiedot vesialueen kanavista ja silloista sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa Saimaalla ja sen ylävesillä veneileville. 

Käyntisatamat-Besökshamnar 2012 käsittää Suomen rannikon satamat Virojoelta Tornioon Ahvenanmaa mukaan lukien. Vuoden 2012 painos on aikaisempaan tapaan tuhti paketti sisältäen satamatiedot 513 luokitetusta käyntisatamasta mukaan lukien retkisatamat, kiinnittymispaikat ja suojasatamat. Kirja on kaksikielinen. Satamatietojen lisäksi kirjassa on merialueen Venepuhelinluettelo käsittäen puhelintietojen lisäksi monipuolista tietoa radiopuhelimen käytöstä, hätä- ja viestiliikenteestä sekä saariston palveluista.

Veneilykesä 2012 käsittää satama- ja palvelutiedot Päijänteen ja koko Kymijoen vesistön alueelta Lahdesta Pielavedelle mukaan lukien Puulavesi ja Kyyvesi. Myös Näsijärvi, Pyhäjärvi ja koko Kokemäenjoen vesistö ovat mukana Hämeen vesiteitä unohtamatta. Kirjassa on vesialueittain satamatietojen lisäksi kanavaohjeet ja monipuolista tietoa veneily- ja meripelastusyhdistyksistä sekä tapahtuma- ja palvelutietoja kuntakohtaisesti. Lisäksi kirjassa on alueen Venepuhelinluettelo ja lokikirja.

Kirjoista on tarkemmat esittelyt kustantajan verkkosivuilla osoitteessa www.finnlake.com.

Kirjoja myyvät merikarttamyymälät, kirjakaupat, tankkauspisteet, rantakioskit ym.

 

 

Kategoria: Veneily
Kirjoittaja: mika

Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama