Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Ajankohtaista - arkisto

11.02.2013

Päijännepurjehdus 2013 Padasjoelta Korpilahdelle


Synsam Päijännepurjehdus kilpaillaan ensi kesänä 18. – 21.7.2013 ja jo 41. kerran. Tänä vuonna lähdetään siis etelästä eli Padasjoen satamasta lauantaina 20.7. ja maaliin tullaan Jyväskylän Korpilahdelle viimeistään sunnuntaina 21.7.2013.

Kilpailun osallistujat ovat olleet aina sekä vankan kilpapurjehdustaustan omaavia ”ammattilaisia” että juuri purjehdusharrastuksensa aloittaneita perhepurjehtijoita. Kesän lyhyen yön aikana on Synsam Päijännepurjehduksessa turvallista kokeilla yöpurjehdusta, kanssakilpailijat kun tuovat sekä yhteisöllisyyttä että turvaa. Päijänneruorista eli kilpailun nopeimman veneen palkinnosta taistelevat Päijänteen, mutta myös rannikonkin kovat kilpakumppanit.

Pääkilpailu starttaa perinteisesti lauantaina

Lauantaina 20.7.2013 klo 10 tapahtuu ensimmäinen lähtö Padasjoen sataman aallonmurtajan edustalta, lähtöjä on viisi ja ne ovat puolen tunnin välein. Padasjoen sataman aallonmurtaja  tarjoaa  veneettömälle loistavan paikan seurata kilpailun alkutaipaletta. Reitti suunnistaa Kelventeen eteläpuolelta Kirkkosalmen läpi ensin Pulkkilanharjua kohti lähteäkseen Tehinselälle, minkä upeissa purjehdusvesissä kierretään ns. Tehinselän kierros.

Tämän jälkeen suunnataan pohjoiseen Vanhanselän ylitse Korpilahden maisemiin ja  todennäköisimmin aamuyön ja aamupäivän tunteina Korpilahden satamaan. Veneellä kulkeva katselija voi seurata kilpailua hienosti kapeikoissa kuten Kirkkosalmella ja Korpilahden saaristossa. Myös Päijänteen mahtavat selät Tehinselkä ja Vanhaselkä ovat näkemisen arvoisia, koska porrastetut lähdöt tuovat kaikki kilpailevat veneet yhtaikaa isoille selille.

Torstaina ja perjantaina 18. – 19.7. PrePäitsi Junior -ratakilpailu Padasjoella

Tapahtuman aloittaa Padasjoella torstaina ja perjantaina purjehdittava PrePäitsi Junior –ratakilpailu, jossa jo toistamiseen jollapurjehtijat mittaavat osaamistaan. Kaikki kilpailuun osallistuvat luokat ovat varsin vauhdikkaita. Optimisti- ja Zoom 8 -jollat ovat veneitä, joilla lapset ja nuoret aloittavat purjehdusharrastuksensa. Laser ja 29er ovat enemmän purjehtineiden veneitä, "kaksysi" onkin 49er -olympialuokan pikkusisko. Luvassa on vauhdikkaita tilanteita, haastavia hetkiä ja tiukkaa kilpailutunnelmaa! PrePäitsi Junior on kolmas ja viimeinen osakilpailu Päijänteen jollaranking-sarjassa.

Päijännepurjehdus on pohjoismaiden suurin sisävesiregatta ja se on purjehdittu vuodesta 1973 joka vuosi. Ensimmäisenä vuotena se kilpailtiin etelästä pohjoiseen; seuraavana vuotena oli päätetty, että kilpaillaan toisin päin eli pohjoisesta etelään. Näin on sitten vuorovuosin jatkettu ja se on yksi Päijännepurjehduksen ominaisuuksia kuten sekin, että startti on toisella paikkakunnalla kuin maali. Etelän tukikohtia ovat olleet Vääksy, Pulkkilanharju ja Padasjoki, pohjoisessa Jyväskylän päässä tukikohtia ovat olleet Väinölä (Äijälänjoen suulla), Juurikkasaari ja nyt Korpilahti.  

Kategoria: Kilpapurjehdus
Kirjoittaja: mika

Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama