Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Jyväskylän Veneseuran turvallisuusohjeet

Turvallisuusohjeet on tarkoitettu kattamaan Jyväskylän Veneseura ry:n (JVS) kotisatama Juurikkasaari ja Kuminan tukikohta sekä seuran järjestämä purjehduskoulu-, purjehduskilpailu-, purjehduskilpailuharjoittelu- ja junioritoiminta.

Turvallisuusohjeet pohjautuvat Merenkulkulaitoksen julkaisemiin, Suomen Purjehtijaliiton, Suomen Veneilyliiton ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n laatimiin ohjeisiin venesatamien turvallisuusohjeista.

Turvallisuusohjeet on tehty JVS:n jäsenistöä varten. Niiden tarkoitus on antaa jäsenistölle keskeisin turvallisuuteen liittyvä ohjeistus JVS:n satamissa.

Jyväskylän Veneseuran turvallisuusohjeiden päivittämisestä vastaa seuran turvallisuusvastaava. Ohjeet tarkistetaan vuosittain ennen venekauden alkua ja päivitetään tarvittaessa.

Voimassa oleva versio on päivitetty 26.4.2009 ja tarkistettu keväällä 2016. 

 

Jyväskylän Veneseuran purjehduskoulun turvaohje


1. Purjehduskoulussa käytettävät veneet ovat paikallisen vesialueen ja käyttötarkoituksen vaatimuksiin katsastettuja.
2. Purjehduskoulun kouluttajat ovat joko purjehduksen ohjaajiksi tai purjehduskoulun opettajiksi auktorisoituja kouluttajia.
3. Kouluttajat vastaavat siitä, että koulutettavat saavat ennen koulutuspurjehdusten alkua opastuksen käytössä olevan veneen turvavarusteiden käyttöön sekä yleiset turvallisuuteen liittyvät ohjeet ja valvovat että ohjeita noudatetaan purjehdusten aikana.
Jyväskylässä 21.1.2012
Rauli Harju

 112 Suomi -sovellus älypuhelimeen

Hätäkeskuslaitos suosittelee asentamaan älypuhelimeen 112 Suomi -sovelluksen. Kun hätäpuhelun soittaa sen kautta, hätäkeskus saa automaattisesti sijaintitiedot. Sovellus on ilmainen ja se on kehitetty yhteistyössä hätäkeskuslaitoksen kanssa.

Veneilyturvallisuutta koskevia materiaaleja: 

Suojaudu ultraviolettisäteilyltä!

Voimakas ja pitkäaikainen altistuminen ultraviolettisäteilylle vanhentaa ja vaurioittaa ihoa ja on myös vaarallista silmille. UV-säteily voi aiheuttaa silmäpohjassa  suonikalvomelanoomaa, jonka esiintyvyys on kasvanut samaa tahtia kuin ihomelanooman. UV-B -säteily voi myös aiheuttaa kaihia jo varsin nuorena. Veneilijät ovat ilmeinen riskiryhmä. Veneillessä, samoin kuin aurinkoisilla keväthangilla hiihdellessä hyvien aurinkolasien käyttö on siis järkevää. Erityisen tärkeää on opettaa tämä lapsille, jotta tulevat sukupolvet voisivat välttyä ennenaikaisilta kaihileikkauksilta

07.05.2019

Ilmoittautumiset 10.6.2019 mennessä

07.05.2019

Juurikkasaaressa touko-kesäkuun vaihteessa

28.04.2019

Jyväskylän Monitoimitalolla tiistaina 28.5.2019 klo 18.00.


Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama