Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Veneiden rekisteröinti

Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät tai moottoriteholtaan vähintään 15 kW (20 hv) veneet on aina rekisteröitävä vesikulkuneuvorekisteriin. Pituus- ja tehorajat määritetään veneen tai koneen valmistajan ilmoituksen perusteella.

Vesikulkuneuvorekisteriä ylläpitää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Tarkemmat tiedot Trafin omilta verkkosivuilta.  

 

Trafi uusi rekisteröintitodistus 2014

 

Veneseuraseurat ylläpitävät lisäksi vesikulkuneuvorekisteristä riippumatonta Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venerekisteriä. Rekisteriin liitetään kaikki JVS:n katsastetut veneet. Veneen katsastus  vuosittain ja merkintä venerekisteriin on edellytys JVS:n veneseuralipun sekä palveluiden, kuten Kuminan tukikohdan ja Juurikkasaaren sataman käytölle.

 

Soutuveneet ja kilpaveneet rekisterin ulkopuolella

Rekisterin ulkopuolelle jäävät soutuveneet, purjejollat ja kanootit. Myöskään pelkästään kilpailukäytössä olevaa venettä ei tarvitse rekisteröidä, tehosta ja pituudesta riippumatta. Kilpailukäyttönä pidetään myös harjoittelua kilpailua varten. Sen sijaan vesikulkuneuvot, joita käytetään sekä kilpailuissa että vapaa-ajan vietossa tulee rekisteröidä.

Alusrekisteriin tai kalastusalusrekisteriin merkittyä alusta ei ole pakko rekisteröidä. Näiden alusten vapaaehtoinen rekisteröinti mahdollistaa sen, että alusta huviveneilyyn käytettäessä siihen ei sovelleta esimerkiksi kauppamerenkulun alusten miehityksestä ja laivaväen pätevyydestä annettuja säännöksiä.

Sama rekisteritunnus tunnus seuraa venettä koko sen rekisterissäoloajan, vaikka omistaja tai kotisatama vaihtuisivatkin.

Rekisteröitäessä vene saa rekisteritodistuksen ja -tunnuksen. Tunnus on merkittävä vesikulkuneuvon kummallekin sivulle siten, että se on vesikulkuneuvon liikkuessa selvästi näkyvissä.

Purjeveneen purjenumero on pakollinen kilpailuissa

Rekisteritunnuksen lisäksi purjeveneet voivat käyttää Suomen Purjehdus ja Veneilyn tai kansainvälisen luokkaliiton myöntämää purjenumeroa. Purjenumeron käyttö perustuu purjehdustraditioon ja kansainvälisiin kilpapurjehdussääntöihin. Purjenumero on pakollinen kaikissa purjehduskilpailuissa, mutta sellainen on myös useimmissa matkaveneissä vaikka niillä ei kilpailtaisikaan.

Suomen Purjehdus ja Veneily myöntää FIN-tunnuksella kansainvälisesti hyväksyttyjä, kilpapurjehtimiseen oikeuttavia purjenumeroita.

Lisää aiheesta

Veneen rekisteröinti Trafissa

Purjevenerekisteri ja purjenumeron hakeminen

Laki vesikulkuneuvorekisteristä 424/2014

07.05.2019

Ilmoittautumiset 10.6.2019 mennessä

07.05.2019

Juurikkasaaressa touko-kesäkuun vaihteessa

28.04.2019

Jyväskylän Monitoimitalolla tiistaina 28.5.2019 klo 18.00.


Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama